Egy hét a kirekesztés ellen

2009.11.15. 17:34

A TEK nevében szeretnénk meghívni az „Egy hét a kirekesztés ellen” nevű rendezvényünkre a Budapesti Corvinus Egyetemre. Ezt a programsorozatot nem egy szokványos konferenciának szánjuk, hanem térnek és lehetőségnek arra, hogy a társadalomból kirekesztett személyek problémái megjelenjenek a hétköznapi egyetemi életben. Ma Magyarországon a nagymértékű munkanélküliség, elszegényedés és társadalmi különbségek, valamint a szélsőjobboldal népszerűségének növekedése idején különösen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet az egyetemisták körében a társadalomból kirekesztett személyek, csoportok érdekeire. A kirekesztetteket stigmatizáló, bűnbakképző beszédmóddal szemben egy másfajta gondolkodásmódot szeretnénk közvetíteni, miközben a mindenkit érintő társadalmi problémákra is keressük a választ hozzáértő emberek segítségével. Vendégeink olyan szociológusok, közgazdászok lesznek, akik a tudományos életben foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel, valamint civil szervezetek, alulról szerveződő társadalmi projektek vezetői, a projektekben résztvevő önkéntesek, akik helyi szinten nyernek betekintést a kirekesztett csoportok gondjaiba.

 

 

A rendezvény részletes programleírását itt találod: tek.bke.hu/kirekesztesellen. További információkért, a közreműködő civil szervezetek kiadványaiért keresd a TEK-es standot a Corvinus egyetem régi és új épületében!

 

 

Nagyon örülnénk, ha Te is részt tudnál venni november 23. és 26. között a kirekesztés elleni hét workshopjain, kerekasztal-beszélgetésein, filmvetítésein és az azok utáni beszélgetéseken. Azt szeretnénk, ha ezek a rendezvények interaktívak lennének, azaz Ti, diákok is elmondanátok a véleményeteket, tapasztalataitokat ezekről a problémákról.

A bejegyzés trackback címe:

https://tek09.blog.hu/api/trackback/id/tr711527223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása