Esszéíró verseny

2009.03.04. 19:29

Néha jól esik egy (kettő, stb…) sör mellett vitatkozni valakivel a világ dolgairól. Egy esszé* megírása segíthet abban, hogy alaposan, szisztematikusan átgondold a véleményed, ezzel pedig felvértezd magad a vita előtt. Valami ilyesmit szeretnénk elérni mi is, ezért hirdetjük meg az Esszéíró versenyt. A cél az, hogy minél többet tanuljunk egymástól, ezért a beküldőket szóbeli fordulóra is meghívjuk, ahol aztán indulhat egy igazi világmegváltás.

A következő témák közül választhattok:

1. Kell-e nekünk pozitív diszkrimináció?

Melyek a pozitív diszkriminációval kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok, és szerinted azokat hogyan lehetne alkalmazni Magyarországon, elsősorban a romák esetében? 

2. A konyhán túl...

Milyenek a nők esélyei a magyarországi munkaerőpiacon, melyek a legfontosabb problémák, min lehetne változtatni? 

3. A fejlődés dilemmái

Írj egy olyan országról vagy régióról, amely szerinted gazdaságilag sikeresen zárkózott fel a "Nyugathoz"! Mi volt a siker titka, milyen ellenmondásokat hozott felszínre a felzárkózás?

Néhány formai elvárás:

Az esszé ajánlott terjedelme 6-10 oldal (15-25 ezer karakter szóközzel). Ügyeljetek a hivatkozások pontos megjelenítésére. Ha egy gondolatot máshonnan vesztek, akkor azt a szövegben jelezzétek (a szerző nevével és a megjelenés évszámával), az esszé végén pedig gyűjtsétek össze a hivatkozott írásokat (szerző, cím, évszám, kiadó/folyóirat, illetve internetes forrás esetén: website címe és a letöltés dátuma).

A legjobb pályázókat díjazzuk is:

1. hely: 25 000 ft


2. hely: 15 000 ft

3. hely: 10 000 ft

A leadási határidő április 17, a szóbeli forduló időpontja április 22-23. Az esszét nem kell kinyomtatni, a tekesek [at] gmail.com címre küldjétek el. 

Ha bármilyen kérdésetek van, írjatok a tekesek [at] gmail.com-ra!
 

*a wikipedia szerint „Esszének nevezzük […] az egy témáról szóló irodalmi fogalmazást, amely rendszerint a szerző személyes véleményét tükrözi”.

A bejegyzés trackback címe:

https://tek09.blog.hu/api/trackback/id/tr34981663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pádámf 2009.03.24. 13:45:20

tulajdonképp miért szerepel tagként az h adidas?
süti beállítások módosítása